tiistai 28. marraskuuta 2017

Opiskelu muun elämän tiellä?

Kuten varmasti monelle ratsastavalle opiskelijalle, myös minulle on tullut aika, jolloin kaikkeen ei voi keskittyä sataprosenttisesti. Hevosten liikuttamisen ja kirjavuorten seasta pitäisi löytyä vielä aikaa blogille, ystäville, perheelle ja muille harrastuksille.

Tämän kuukauden aikana olen jättänyt blogin sekä instagramin päivittämisen lähes kokonaan, joka toisaalta harmittaa itseäni, sillä tykkään todella paljon kirjoittaa sekä julkaista kuulumisia ja kuvia, enkä ole nyt kerennyt sitä tekemään. Olen tällä hetkellä enemmän kuin tyytyväinen ja helpottunut, että noin kuukauden ajan takaraivossa painanut "kirjoita postaus" -käsky on tällä hetkellä toteutuksessa.


Itseäni ärsyttää todella paljon, kun minulla ei kerta kaikkiaan riitä aika kaikkeen, mitä haluaisin tehdä ja mihin haluaisin antaa kaiken itsestäni. Olen yrittänyt laittaa asioita tärkeysjärjestykseen, mutta se on todella vaikeaa. Haluan olla aktiivinen blogissa, haluan viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa, haluan käydä jääkiekko-otteluissa ja haluan oppia ratsastamaan ja kehittyä ratsastuksessa, mutta samalla pitäisi keskittyä koulussa tulevaisuuden tekemiseen. 

Vanhemmat ihmiset sanoisivat varmasti, että koulu pitää olla ykkösprioriteetti, mutta ei kukaan jaksa olla nenä kirjassakaan 24/7 tai en minä ainakaan. Mielestäni on todella outoa, että jo lapsia kehotetaan käymään koulua, saamaan hyviä numeroita, luomaan sosiaalisia suhteita ja harrastamaan monipuolista liikuntaa. Missä välissä? Tämän kaiken jälkeen vielä mietitään, miksi aamusta väsyttää eikä opiskeleminen oikein maistu. 

Itselläni on tiedossa huomenna opiskelemista 8:15-15:45  Seitsemän  oppitunnin jälkeen kolmen hevosen liikutus, kotitehtävien tekemistä ja nukkumaankin pitäisi vielä keretä ajoissa ja seuraavana aamuna nousta reippaana uuteen päivään. Ei yksi päivä viikossa niinkään tunnu missään, mutta mites sitten, kun rankkoja päiviä onkin viisi peräkkäin. Viikonloput menevät univelkojen maksamiseen ja taas maanantaiaamuna pitäisi olla skarppina uuteen viikkoon.


Nyt joku varmasti miettii, että miksi ihmeessä liikutat niitä hevosia, jos valitat ajan puutteesta. Yhtenä vaihtoehtona on ollutkin hevosharrastuksen lopettaminen / tauon pitäminen ja pelkkään koulunkäyntiin keskittyminen. Tämä ei kuitenkaan ole ollut kovin tosissaan otettava vaihtoehto, sillä ratsastus on omalla kohdalla niin tärkeä harrastus enkä usko, että sen lopettaminen toisi minulle lukuhaluja. Ratsastus on lenkkeilyn kanssa myös hyvä vastapaino koulun käynnille, sekä aivojen levon että niskahartiaseudun jumien kannalta.

Vaikka en päivässä pysty kaikkea toteuttamaan niin pyrin viikkoon sisällyttämään kaiken, mitä vain täytyy. Vähän päivässä ja paljon viikossa. Omalla kohdalla asioiden aikatauluttaminen ja pitkän tähtäimen suunnittelu on auttanut saamaan kaikki asiat hoidettua, vaikka välillä varsinkin kokeisiin lukeminen tuppaa jäämään viimeiseen iltaan ennen koetta. 

Pidän koulun käyntiä kuitenkin tärkeänä ja haluan menestyä myös siellä, mutta mieluummin teen keskivertosuorituksen, kun poltan itseni loppuun saamalla parhaimman tuloksen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti